Välkommen till Backa Säteri Golf! (Nödinge Golfbana)

Nödinges närmaste golfbana där trivsel, närhet och tillgänglighet står i centrum.

September - nytt från styrelsen

frost greenDå är höstsäsongen igång. Föreningen och driftbolaget har haft en positiv säsong än så länge och vi hoppas kunna avsluta säsongen på samma positiva sätt. Här är lite info om vad som händer.

FINALER

Det var en trevlig avslutning på tisdag- o onsdagsgolfen den 9 sept., blandat med regn och sol. Årets segrare är: damer - Maj Holmström och herrar - Michael Svensson. Grattis till er båda.

KLUBBMÄSTARE 2017

Årets klubbmästare: herr - Olof Olsson, dam - Monika Röring och H50 - Bernt Källgren. Grattis till våra klubbmästare!

FADDERGOLF - Facebookgrupp

Vi har sedan tidigare en Facebookgrupp där man kan gå med om man är nybörjare och om man vill vara fadder åt dem. Gruppen heter ”Faddergolf på Backa Säteri”. Gå med i gruppen och kom ut på banan!

GOLF FÖR NYA GOLFARE

Vi kör vidare med golf på fredagar för nya golfare. Vi har reserverat tiderna mellan kl 18 och 19 alla fredagar. Ingen anmälan krävs, det är bara att komma till första tee eller till DR. Vår ambition är att det ska finnas en erfaren golfare på plats varannan fredag. Nästa gång det finns en sådan på plats är den 29/9 då vi spelar några hål på banan. När det finns en erfaren golfare på plats skickas det ut en påminnelse innan den fredagen. Har du inte fått någon sådan påminnelse tidigare kontakta Göran (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så sätter jag upp dig på sändlistan.

GOLFHÄFTET

Vi kommer att börja sälja Golfhäftet inom kort. Från 2018 kommer vi även vara en av banorna som man kan spela på med Golfhäftet. Mer info inom kort.

KOMMITTÉGOLF - 30 september

Det är många som lägger ner ett stort ideellt arbete för att vi ska kunna ha en golfbana. Bara för er arrangerar vi därför en speciell golftävling den 30 september. Vi spelar 9 hål poängbogey med kanonstart klockan 10. Vi spelar med reducerad handikapp. Banan kommer att vara omgjord till en 9-håls par-3 bana där alla hålen är mellan 70 och 160 meter långa. Är du med i någon styrelse, kommitté, jobbar i caféet eller på annat sätt lägger ner ideellt arbeta för föreningen anmäl dig till Göran (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.), med namn och golf-ID. Herrar spelar från gul tee och damer från röd tee.

GOLFKUL & JUNIORTRÄNING

Träningen med knattar och juniorer är i full gång. Golfkul på lördagarna finns det fortfarande plats, det är bara till att komma. Juniorträningen är det lite tajt, men maila info@backasäterigolf.se vid intresse.

TÄVLING - Höstslaget och Säteriets soppa

Två tävlingar kvar för säsongen. Den 23 september spelar vi Höstslaget, 18 hål singel, slagspel i tre klasser. Din anmälan vill vi ha senast den 22/9 kl 13.00. Den 7 oktober är det dags för Säteriets soppa, en omväxlande tävling med tre olika spelformer. Anmälan på golf.se.

ARBETSGRUPPER – banläggning och finansiering

Två nya arbetsgrupper undersöker förutsättningarna för flytt av två hål, 5:an och 6:an. Vi hoppas att grupperna senare under vintern kan presentera deras arbete. Orsaken till flytt av dessa håll är planerarna på en väg från Backavägen till det planerade bostadsområdet Södra Backa. I dagsläget vet vi inte när detta kommer att ske.

RECEPTION - Ändrade öppettider

Nu närmar sig hösten och vi ändrar våra öppettider i reception/café.
SEPTEMBER: tis - fre 13.00-17.00, helg, lör-sön 09.00-14.00
OKTOBER: öppet helger, lör-sön 09.00-14.00, vardagar stängt.
Klubbstugan är t.o.m oktober öppen alla dagar mellan kl 07.00 - 20.00 för att boka speltid och betala greenfee via golfterminalen.

FRISBEEGOLF

Vi har sedan förra veckan en frisbeegolf-korg på övningsområdet. Ett samarbete med Ale Discgolfcenter, www.discgolfcenter.se . Passa på att testa en annan form av golf.

SERIESPEL 2018 - H30 & H50

Vi siktar på att anmäla två lag till nästa års seriespel för herrar, H30 och H50. Ett lag består av fyra personer där tre resultat räknas. Totalt spelas sex omgångar över säsongen, normalt på måndag eller fredag med start vid 14-tiden. Man spelar utan handicap. Är du intresserad av att vara med i H30 anmäl intresse till Olof Olsson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om du är intresserad av att vara med i H50 (eller H60) kontakta Göran Svensson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Personer som är över 60 får spela i både H60, H50 och H30, men givetvis inte tvärtom. OBS! Det räcker inte med fyra intresserade för att vi ska anmäla ett lag, vi måste vara fler för att kunna ställa upp med fullt lag i varje omgång.

SERIESPEL 2018 – med HCP

Ytterligare kategorier är seriespel "Klubbar emellan" där vi spelar med hcp. Damerna är med i D50 och vi hoppas på en fortsättning. Vi har tidigare även haft med Herrar H55, hoppas att vi kan ha både Damer och Herrar 2018. Anmäl ditt intresse till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MEDLEMSUNDERSÖKNING

Vi är med i Golfförbundets medlemsundersökning "Golfspelaren i centrum". Hälften av våra medlemmar har fått enkäten i juli, i september kommer resten av medlemmarna att få enkäten. Svaren kommer att sammanställas och ligga till grund för vårt utvecklingsarbete av verksamheten och golfbanan.

Vänliga hälsningar

BSIF och BSIF Drift AB

Kontakt

E-post
info@backasaterigolf.se

Tel, kansli
0303-636 18

Adress
Säterivägen 2
449 35 Nödinge

Stöd våra sponsorer och partners

 
 
Du är här: Home Nyheter Info från styrelsen September - nytt från styrelsen