Välkommen till Backa Säteri Golf! (Nödinge Golfbana)

Nödinges närmaste golfbana där trivsel, närhet och tillgänglighet står i centrum.

Info från styrelsen

Damtavling 27 juni 2017 2Sommarpub – fredag 14 juli
I fredags var det en blåsig och lyckad premiär för vår sommarpub. Nästa sommarpub är den 14 juli. För att delta krävs medlemskap i BSIF, så passa på att rekrytera nya stödmedlemmar "hemma på gatan" och ta med dom till en trevlig kväll! Anmäl dig här: https://tinyurl.com/sommarpub2

Familjedag - 19 augusti

Vi planerar för en trevlig familjedag i samband med årets klubbmästerskap. Tipspromenad, våffelservering och ev. ponnyridning. Finns det någon medlem som skulle vilja hjälpa till denna dag? Hör av er till oss.

Golfkul
Vi startar med golfkul den 26 augusti. Lördagar kl 10 och 11.

Juniorträning på tisdagar
Från den 22 augusti kör vi träning på tisdagar, kl 17 med Per Molén. För er som varit med på golfkul och vill komma vidare i golfen. Från ca: 9 år och uppåt.

Träna med Per Molén
Träna inför KM, rätta till din slice, förbättra ditt handicap, mm. Vår PGA-pro Per Molén erbjuder lektioner, kontakta honom på 070-858 40 41 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Håkans ruta – några ord från greenkepern
Rutinerna börjar sakta men säkert sätta sig och man kan bara konstatera att det är en diger uppgift att sköta banan. De insatser som utförs framförallt av alla frivilliga är en ovärderlig avlastning, till er vill jag ge ett hjärtligt tack, NI är ovärderliga! Också väldigt roligt att lära känna Er alla!

Vi har också under sommaren hjälp av ett antal sommarjobbare, som primärt kommer att röja sly för att hålla banan öppen.

I övrigt har vi som Ni säkert märkt fått lite svampangrepp på greenerna. En ny typ av svamp som inte funnits så länge men nu verkar sprida sig i landet. Angreppet verkar dock ha klingat av och greenerna läker förhoppningsvis ihop fint med lite värme och sol.

En arbetsdag planeras under juli månad, datum ej spikat ännu. Separat info kommer inom kort!

Boka och ankomstregistrera er alltid
För vår statistik och uppföljning är det är viktigt att alla bokar och ankomstregistrerar sina ronder på banan samt att vi då kan upptäcka om obehöriga spelar på banan.

Grönt-kort-kurs i augusti
Vi siktar på att köra en grönt-kort-kurs i slutet av augusti. Anmäl intresse på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Tävling: Augustigolf - 12 augusti
Vi kör en Irish greensome över 9 hål med efterföljande knytis. Anmäl ditt lag senast den 10 augusti.

Midsommargolfen 2017
I damklassen segrade Marianne Magnusson på 32 slag netto och i herrklassen vann Bernt Källgren på 30 slag netto. Närmast hål kom Camilla Rygaard-Knutsson och Bernt Källgren.

Älvslaget 2017
En tävling med två golfbanor och klubbar. Först spelade vi på Bollestad GK och därefter på Backa Säteri Golf. Segrare i dam- och herrklass blev Marianne B Magnusson och Håkan Ekberg, båda BSIF-medlemmar.

Matchspelscupen
Cupen är i full gång, under juli spelas kvartsfinaler. Dessa semifinaler spelas i juli: 1) Ewa Persson vs Karin Henningsson, 2) Simon Slottner vs Glenn Tagge, 3) David Sjödahl vs Dan Sandkvist, 4) Mathias Gustafsson vs Anders Löfgren. Tänk på att många är bortresta i juli så ta kontakt med din motspelare så tidigt som möjligt.

Herr- och damgolf
Nästan halvvägs i säsongen har vi dessa i ledningen i respektive grupp. Damerna: 1) Marianne Magnusson 28 p, 2) Ewa Persson 26 p, 3) Iris Vannerlund och Karin Johansson 24 p. Herrarna: 1) Sven Landtmanson 123 p, 2) Stig Åsén 113 p, 3) Tage Johansson 103 p.

Seriespel 2018
Vi siktar på att anmäla ett H30-lag till nästa säsong. Spel ca: sex gånger per säsong, lag om fyra personer, 3 av 4 resultat räknas. Anmäl intresse till Olof Olsson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det finns kanske fler kategorier som är intressanta och som vi ska anmäla? Hör av er med idéer.

Kontakt

E-post
info@backasaterigolf.se

Tel, kansli
0303-636 18

Adress
Säterivägen 2
449 35 Nödinge

Stöd våra sponsorer och partners

 
 
Du är här: Home Nyheter Info från styrelsen Info från styrelsen